Joomla! – en publiseringsløsning

joomla-logo-black[1]

Joomla!™ CMS er et publiseringsverktøy basert på åpen kildekode (“Open source CMS”) og til fri bruk. Joomla er skrevet i PHP for publisering av innhold på nettet. Det publiserte innholdet lagres inn i en database og presenteres vha maler. Idéen med en publiseringsløsning er at det skal være lett å bygge opp og oppdatere sin hjemmeside, online og uten bruk av spesielle programmer. For å publisere og oppdatere innholdet trenger du bare en pc med tilgang til internett, hvor du kan logge deg inn på din hjemmeside og gjøre dine oppdateringer online. Joomla inneholder mange muligheter. Noen eksempler: Artikler, nyheter, blogg, forum, produktkatalog, e-handel, galleri, RSS, kalender, utskriftsvennlige sider, søking på hjemmesiden – og ikke minst er den også på norsk!

Joomla er et prisvinnende publiseringssystem, også kjent som Content Management System (CMS), som gjør det mulig for deg å bygge nettsider og kraftige nettsystemer. Mange aspekter, blant annet brukervennlighet og utvidelsesmuligheter, har gjort Joomla til en av de mest populære program for utvikling av nettsider. Best av alt, Joomla er en åpen kildekodeløsning, som er fritt tilgjengelig for alle.

Åpen kildekode betyr at hvem som helst kan gjøre endringer i koden, og ifølge joomla selv finnes det i dag over 200.000 samfunnsbrukere og bidragsytere, og 20.000 utviklere verden over som videreutvikler plugins, maler og annet til Joomla. Joomla er utviklet i PHP og benytter seg av MySQL for å lagre og hente dataene som utgjør websidene dine. Du trenger dog ikke å være noen programmør for å lage eller oppdatere websidene, da dette gjøres gjennom et web-basert brukervennlig grensesnitt.

Stabilt, brukervennlig og sikkert – Og derfor et populært valg når vi skal lage nytt design – til din bedrift?

>> Les mer om webdesign, og få et uforpliktende tilbud i dag!

 

Anbefalinger for sikker bruk av Joomla


Oppgrader
Hvis du kjører en eldre versjon av Joomla, anbefaler vi på det sterkeste at du oppgraderer til siste versjon. Siste versjon krever PHP 5.3. Vi har nå en egen server med PHP 5.3. Gi beskjed hvis vi skal flytte installasjonen din til denne serveren.


Installer sikkerhetsoppdateringer
Det utgis ofte sikkerhetsoppdateringer til Joomla og tilleggene. Ved å sørge for at du alltid har siste versjon av Joomla på ditt webhotell sikrer du nettsiden din mot alle kjente sikkerhetshull, og du reduserer risikoen for å bli hacket betraktelig. Disse oppdateringene finner du på www.joomla.org.


Bruk et sikkert passord
Ingenting er verre enn å bli hacket fordi noen har gjettet passordet ditt.


Passordbeskyttelse av administrator-katalogen
Vi anbefaler at du passordbeskytter administrator-katalogen. Dette kan enkelt gjøres fracPanel.


Vær varsom med tillegg
Det er mange spennende tillegg til Joomla, men mange av disse er også kjent for å være svært usikre. Sjekk denne listen før du installerer et tillegg til Joomla: http://docs.joomla.org/Vulnerable_Extensions_List

Sørg for at du holder tilleggene oppdatert, og avinstaller tillegg som du ikke bruker.


Unngå gratis maler (templates)
Unngå å bruke gratis maler. Disse er kjent for å ofte inneholde sikkerhetshull.

 

Generelle sikkerhetsråd for Joomla
Ellers anbefaler vi deg å følge disse rådene:
http://www.joomlablogger.net/joomla-tips/joomla-security-tips/tip-secure-your-joomla-sites-before-they-are-hacked/