Blogging, og kan du tjene på det?

blogging - blogg

Før du begynner din blogging; opprett et domene og webhotell. Det finnes gratis løsninger, men vi tar utgangspunkt i eget domene og hosting med WordPress..

Før du oppretter domene og blogg bør du tenke på hva du faktisk har lyst til å blogge om. Det beste er å blogge om noe som interesserer deg selv slik at du vil kunne holde liv i bloggen din over en lengre periode.
Etter at du har bestemt deg for hva du ønsker å blogge om er det greit å kjøpe et domene som passer med nettopp det du skal blogge om. Er det en personlig blogg kan jo runesverden.no/.com være en litt morsom løsning eller muligens oslorocks.no om du vil blogge om ting som skjer i Oslo?

  • Hva er et domene? Det kan du lese om her
  • Hva er Webhotell? Det kan du lese om her
  • Webhotell og domene bestiller du enkelt av oss her, trenger du hjelp til bestillingen er det bare å ta kontakt.

Etter du har bestilt domene og webhotell så starter installasjonen med valg av bloggeplatform. Det finnes noen forskjellige versjoner der ute. Noen koster penger og andre er gratis. Men vi går for WordPress som er den mest brukte i verden (og gratis), her har du tusenvis av plugins og maler du kan bruke til din blogg slik at du kan få den akkurat slik du vil ha den. Zondo Norge AS tilbyr gratis installasjon av WordPress slik at du slipper å tenke på dette. Du kan starte å blogge på eget domene rett ut av boksen.

Når domene, webhotell og WordPress er på plass er det bare og starte å blogge. Du laster inn bilder og tekst fortløpende i nye innlegg.

Tjene penger på blogging sier du?

Det er noen selskaper der ute som kan gjøre det mulig å tjene penger på bloggen din. Her tjener du penger ved at du får provisjon av det du selger. Eksempelvis ved at du legger ut en link til en nettbutikk så får du en prosentandel av summen personen kjøper for via din nettside.

For hjelp til hvordan du legger dette inn på nettsiden din kan du kontakte det selskap du bestemmer deg for under. Så vil de hjelpe deg med dine behov.

Her er noen selskaper som tilbyr deg å tjene penger på denne måten:

Det finnes nok av andre muligheter…

… vi kan ikke skrive om alle her, men

en annen mulighet er å bruke AdSense

AdSense er vel den mest populære måten å tjene penger på nettsiden sin, og muligens også den enkleste.

Hvis du går for AdSense så slipper du å tenke på å bytte ut annonser når disse går ut. AdSense er enkelt, du får en kode fra Google når du har blitt godkjent hos de. Det som er det positive og fine med Google sine annonser er at de blir tilpasset brukeren som besøker nettstedet ditt. Om brukeren for eksempel har søkt mye på sko og klær vil AdSense vise reklame for dette, da er sjansen større får å få klikk og da vil du tjene mer penger.
AdSense vil også legge til rette for reklame om det du har skrevet på nettsiden, om den mener det er mest relevant for brukeren som besøker nettstedet ditt. Dette har sammenheng med hva din besøkende har søkt på før og surfet på.

Du kan lese mer og søke om AdSense konto her

Så hva venter du på? Start å blogge i dag! Samtidig kan du tjene noen kroner.
(Men vi lover ikke at du blir rik)